Τι χρειάζεται για να φτιάξω μια ιστοσελίδα;

Τι χρειάζετα για την Κατασκευή της Ιστοσελίδας
Τι χρειάζεται για να φτιάξω μια ιστοσελίδα;

Στις μέρες μας, μια επιχείρηση δεν μπορεί παρά να δραστηριοποιείται τόσο φυσικά όσο και ηλεκτρονικά. Η κατασκευή ιστοσελίδας λοιπόν είναι σίγουρα ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να δρομολογήσετε, αν θέλετε η επιχείρησή σας να ανταπεξέλθει στον σκληρό ανταγωνισμό της αγοράς, αλλά και να ξεχωρίσει ανάμεσα στις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Επιλέγοντας έναν επαγγελματία web designer, όπως είναι η TopSearch, επιλέγετε η κατασκευή της ιστοσελίδας σας να έχει σωστό προσανατολισμό, καθοδήγηση και στόχευση στο κοινό στο οποίο δραστηριοποιείται η επιχείρησή σας.

Είτε επιθυμείτε την κατασκευή online καταστήματος, είτε την κατασκευή μια ιστοσελίδας παροχής πληροφοριών σχετικών με την επιχείρηση, η TopSearch εγγυάται να καταστρώσει μαζί σας το ιδανικό σχέδιο ώστε η ιστοσελίδα σας να ξεχωρίσει. Έχοντας ερευνήσει και από κοινού αποφασίσει τους βασικούς στόχους που θέλετε να επιτύχετε μέσω της ιστοσελίδας σας, η TopSearch θα σας οδηγήσει βήμα βήμα μέχρι την επίτευξη αυτών.

1) Επιλογή Πλατφόρμας Ιστοσελίδας

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες, και η επιλογή της κατάλληλης μπορεί να σας δυσκολέψει.

Εμείς προτείνουμε το WordPress, παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές πλατφόρμες όπως το Drupal, το Squarespace ή το Joomla.

Πλατφόρμα Ιστοσελίδα

Γιατί προτείνουμε το WordPress

Φυσικά και δεν προτείνουμε τυχαία το WordPress. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα με διαφορά ξεχωρίζει από τις άλλες, όσον αφορά την κατασκευή ιστοσελίδας. Ας δούμε μερικά πλεονεκτήματα:

  • Με το WordPress εξοικονομούμε χρήματα.
  • Επιλέγοντας το WordPress για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας, το μόνο που θα χρειαστεί να αγοράσουμε είναι ένα domain name κι ένα πακέτο φιλοξενίας, ή αλλιώς web hosting. Αντίθετα με άλλες πλατφόρμες ιστοσελίδας, το WordPress δεν χρεώνει άλλες υπηρεσίες.
  • Με το WordPress έχουμε πρόσβαση σε αναρίθμητες δυνατότητες.
  • Το WordPress προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων και μπορεί επάξια να στηρίξει κάθε διαδικτυακό σας εγχείρημα, είτε αυτό είναι επιχειρηματική ιστοσελίδα είτε κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.
  • Με την κατασκευή ιστοσελίδας στο WordPress γίνεται παιχνιδάκι.
  • Το WordPress είναι μία από τις πιο εύκολες κι απλές πλατφόρμες κατασκευής ιστοσελίδας και αυτό θα το καταλάβετε από την πρώτη στιγμή. Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη διαδικασία κατασκευής της ιστοσελίδας σας, επιλέξτε το WordPress και γρήγορα θα νιώσετε κι εσείς… προγραμματιστής.

2) Επιλογή Domain Name (Διεύθυνση URL)

Το domain name που θα επιλέξετε για την νέα σας ιστοσελίδα πρέπει να είναι συναφές με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που η επιχείρησή σας προσφέρει. Συνήθως, οι επαγγελματίες επιλέγουν ένα όνομα ίδιο ή παρόμοιο με το όνομα της επιχείρησής τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες σας έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν και με επιτυχία να βρουν την επιχείρησή σας μέσω των μηχανών αναζήτησης.

Το domain name επίσης χρειάζεται για την κατασκευή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της επιχείρησής σας. Μέσω αυτής, μπορείτε να αποστέλλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή newsletter στους πελάτες της επιχείρησής σας. Υπάρχουν δωρεάν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το Gmail.

Έχοντας επιλέξει το domain name, πρέπει να προχωρήσετε στην κατοχύρωσή του, μέσω ενός καταχωρητή και πληρώνοντας ένα κόστος περίπου 24 ευρώ για χρονικό διάστημα δύο ετών. Πριν την αγορά του domain name, συμβουλευτείτε μια εταιρεία κατοχύρωσης domain name, όπως η Pointer ή το Papaki, ώστε να σιγουρευτείτε ότι αυτό είναι διαθέσιμο. Σημείωση: Το domain name είναι για 2 χρόνια και πριν την ημερομηνία λήξης θα πρέπει να το ανανεώσετε, ώστε να μην “λήξει”.

Domain Name

3) Φιλοξενία ιστοσελίδας (Web hosting)

Δημιουργώντας μια φιλοξενία ιστοσελίδας, προχωράμε στην καταχώρηση των αρχείων της ιστοσελίδας που κατασκευάζουμε στον διακομιστή, υπολογιστή με ένα συγκεκριμένο σύνολο λογισμικού.

Από εκεί, τα αρχεία της ιστοσελίδας γίνονται δημόσια, προσβάσιμα και επισκέψιμα σε όποιον επιθυμεί να τα αναζητήσει στο διαδίκτυο.

4) SSL Πιστοποιητικό ασφαλείας

Στην διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδας, σημαντική επίσης είναι η απόκτηση ενός Πιστοποιητικού ασφαλείας, ή αλλιώς SSL. Με το πιστοποιητικό ασφαλείας, προστατεύονται τα δεδομένα όσων επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας, μέσω της κρυποτογράφησης της σύνδεσης του browser με τον server.

Ταυτόχρονα, έχοντας ένα πιστοποιητικό ασφαλείας, διασφαλίζετε ότι η νέα ιστοσελίδα δεν χαρακτηρίζεται ως “μη ασφαλής” στους επισκέπτες του διαδικτύου. Για παράδειγμα, από το καλοκαίρι του 2018, η Google με τον browser Chrome επισημαίνουν ως μη ασφαλείς ιστοσελίδες χωρίς κρυπτογράφηση HTTPS.

SSL Πιστοποιητικό ασφαλείας

Η απόκτηση ενός πιστοποιητικού ασφαλείας SSL κοστίζει από 35 ευρώ έως 140 ευρώ ετησίως, ανάλογα με τον τύπο της νέας ιστοσελίδας και τις προδιαγραφές της.

5) Προώθηση ιστοσελίδας (SEO)

Αφού λοιπόν η διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδας έχει πια ολοκληρωθεί κι ο νέος σας ιστότοπος είναι έτοιμος, δεν μένει παρά αυτός να γίνει γνωστός στους επισκέπτες του διαδικτύου. Επιστρέφοντας στο μεγάλο ζήτημα του διαδικτυακού ανταγωνισμού συνεπώς, η νέα σας ιστοσελίδα χρειάζεται να ξεχωρίσει ανάμεσα στις άλλες, ώστε να είναι αυτή που θα επιλέξει ο πελάτης να επισκεφτεί!

Η προώθηση ιστοσελίδων ή αλλιώς SEO, κλάδος ενδιαφέροντος που έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια, αφορά ειδικές τεχνικές με τις οποίες η ιστοσελίδα μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητά της. Με άλλα λόγια, όταν ειδικοί στην κατασκευή ιστοσελίδας εφαρμόσουν τέτοιες τεχνικές στην ιστοσελίδα σας, τότε αυτή θα ανέβει κατάταξη στην λίστα αποτελεσμάτων των αναζητήσεων της Google, στοχεύοντας να φτάσει στην πρώτη σελίδα αυτών.

Πρακτικά λοιπόν, η επιτυχημένη προώθηση της ιστοσελίδας αυτόματα σημαίνει αύξηση των πελατών της επιχείρησης, αύξηση των κερδών, κατοχύρωση της ιστοσελίδας σας ως επιτυχημένη ανάμεσα στις άλλες!

6) Επιλογή εταιρείας για την κατασκευή ιστοσελίδας

Ακολουθώντας μαζί μας τα βήματα προς την κατασκευή μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας, θα καταλάβατε ήδη πόσο σημαντική είναι η καθοδήγηση των ειδικών! Εμπιστευτείτε μια εταιρεία λοιπόν που έχει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία να κατασκευάσει μια ιστοσελίδα που θα φτάσει στην κορυφή!

Κατασκευή ιστοσελίδων σε οικονομικές τιμές by TopSearch

Εμπιστευτείτε την TopSearch, με πολύχρονη εμπειρία στον κλάδο της κατασκευής και σχεδιασμού ιστοσελίδας με κορυφαίες συνεργασίες στην Πάτρα, και σε όλη την Ελλάδα. Καλαίσθητο αποτέλεσμα, SEO επιτυχία και οικονομικές τιμές είναι οι λέξεις-κλειδιά της TopSearch!

Τιμές Ιστοσελίδων

Αλέξανδρος Θεοδωρόπουλος

Γράφει ο Αλέξανδρος Θεοδωρόπουλος

Ο Αλέξανδρος Θεοδωρόπουλος δραστηριοποιείται στον χώρο του editing και της βελτιστοποίησης ιστοσελίδων. Με εμπειρία στην βελτιστοποίηση, ασχολείται με το optimizing των εικόνων και εντοπισμό conflicts σε plugins, συμβάλλοντας έτσι στην βελτιστοποίηση της ταχύτητας των ιστοσελίδων.

Βοηθάμε επιχειρήσεις να ξεχωρίζουν στο ανταγωνιστικό χώρο του διαδικτύου.

Αύξηση επισκεψιμότητας σε 6 εβδομάδες!

+ 0 %

Σε 3-12 μήνες στην πρώτη σελίδα της Google

0 %

Αύξηση πωλήσεων σε 12 μήνες!

0 %

Αύξηση επισκεψιμότητας με UX/UI Design

+ 0 %

Οι συνεργασίες αρχίζουν με την επικοινωνία

698 390 6304
sales@topsearch.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ΑΠΟΔΟΧΗ, συναινείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies.