Κατασκευή Ιστοσελίδων από 200€ μόνο!

TopSearch Logo

SEO Ranking Factors

Google Παράγοντες Κατάταξης

Η Google λέει ότι υπάρχουν 200 παράγοντες κατάταξης (Google’s 200 Ranking Factors), άλλοι πιο σημαντικοί και άλλοι λιγότερο. Από τους 200 παράγοντες κατάταξης εμείς σας προτείνουμε να δώσετε την μεγαλύτερη βαρύτητα σε 3 παράγοντες που τους θεωρούμε τους πιο σημαντικούς:

  1. Περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας (content)
  2. Εισερχόμενοι σύνδεσμοι από άλλες ιστοσελίδες στην δική σας (backlinks)
  3. Βελτιστοποίηση (optimization)
Top 3 seo ranking factors

Οι 3 κορυφαίοι παράγοντες κατάταξης

Περιεχόμενο, εισερχόμενοι σύνδεσμοι, βελτιστοποίηση (optimization)

1. Περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας

Στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας προσπαθήστε όσο πιο κατανοητά γίνεται να απαντήσετε σε 3 ερωτήσεις που να μπορούν να τις καταλάβουν και 10-11 χρονών παιδιά.

  1. Τι υπηρεσίες προσφέρεις; (what)
  2. Ποιος είσαι; (who)
  3. Γιατί να διαλέξουνε εσένα; (why)

Όσο πιο απλά, κατανοητά και αναλυτικά απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις τόσο πιο πολλοί χρήστες θα πάρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν στην Google μέσα από την δικιά σας ιστοσελίδα και αυτό το Google το εκλαμβάνει ως την ιστοσελίδα που είναι πολύ καλή για τους χρήστες της και την ανεβάζει στα αποτελέσματα.

Τόσο απλά…

2. Εισερχόμενοι σύνδεσμοι

Οι σύνδεσμοι που μπορείτε να αποκτήσετε από άλλες ιστοσελίδες προς την δική σας είναι σαν μια θετική ψήφος προς την δικιά σας ιστοσελίδα στα μάτια της Google.

Εάν μια ιστοσελίδα έχει 20 φορές σύνδεσμο προς την δικιά σας αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε και 20 ψήφους γιατί προέρχονται από την το ίδιο Domain name, πχ. το example.gr έχει 20 φορές σε διαφορετικές σελίδες σύνδεσμο προς την δικιά σας ιστοσελίδα, για την Google μετράει σαν μια ψήφος γιατί προέρχονται όλες από το example.gr.

Εάν όμως έχετε 1 σύνδεσμο από 20 διαφορετικά domain names τότε η Google το μετράει για 20 ψήφους.

Προσέξτε όμως γιατί παίζει μεγάλο ρόλο και η ποιότητα της ιστοσελίδας από οπού προέρχεται ο σύνδεσμος προς την δική σας, εάν είναι καλή ιστοσελίδα η ψήφος είναι θετική αλλά εάν προέρχεται από κακής ποιότητας ιστοσελίδας η ψήφος είναι αρνητική, για αυτό προσέχετε πάρα πολύ από τι ιστοσελίδες προέρχονται οι σύνδεσμοι προς την δικιά σας. Θα επανέλθω σε αυτόν τον παράγοντα σε επόμενο άρθρο γιατί το θεωρώ πολύ σημαντικό.

3. Βελτιστοποίηση (optimization)

Εδώ είναι που πρέπει να γίνει η στόχευση της ιστοσελίδα σας στις λέξεις-κλειδιά (keywords) της επιχείρησή σας, όπως για εμάς είναι η κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων.

Κάντε μια λίστα με την βασική λέξη-κλειδί της επιχείρησής σας και τα συνώνυμα τους.

Προσθέστε μια λέξη-κλειδί κάθε φορά από την λίστα μέσα στην ιστοσελίδα σας σε αυτά τα σημεία:

  • Στο τίτλο (meta title)
  • Στην περίληψη της ιστοσελίδας (meta description)
  • Στις επικεφαλίδες h1, h2 and h3 (headings)
  • Στο περιεχόμενο του κειμένου (content)
  • Στο alt text στις φωτογραφίες
  • Και σε όποιο άλλο σημείο νομίζετε ότι μπορεί ομαλά να συνδεθεί

Όποια ιστοσελίδα από τις 2000 που είπαμε παραπάνω τα πάει καλύτερα σε αυτούς τους 3 παράγοντες κατάταξης της Google θα έχει πολύ υψηλές κατατάξεις εάν δεν υπάρχουν αλλού είδους προβλήματα στον ιστότοπο, όπως τεχνικά προβλήματα στο τομέα της κατασκευής της ή να χρειάζεται πολύς χρόνος για την φόρτωση της.

Να μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν 200 παράγοντες κατάταξης και εμείς αναλύσαμε μόνο τους 3 πιο βασικούς.

Προώθηση ιστοσελίδων (SEO) σε οικονομικές τιμές

Αν χρειάζεστε βοήθεια είμαστε εδώ, συνεργαζόμαστε με ιδιώτες και επιχειρήσεις στην Πάτρα, και σε όλη την Ελλάδα.

Γράφει ο Νίκος Θεοδωρόπουλος

Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος δραστηριοποιείται στον τομέα της ψηφιακής στρατηγικής μάρκετινγκ από το 2007 και συνεργάζεται με μικρούς και μεγάλους πελάτες. Η εμπειρία του στην προώθηση ιστοσελίδων προσφέρει μια προσέγγιση βασισμένη σε δεδομένα σε κάθε στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ που αναπτύσσει. Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος έχει εμπειρία στη διαφήμιση Pay Per Click, τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, την κατασκευή ιστοσελίδων, τη δοκιμή AB, τη βελτιστοποίηση μετατροπής και την διαχείριση Social Media.

Βοηθάμε επιχειρήσεις να ξεχωρίζουν στο ανταγωνιστικό χώρο του διαδικτύου.

Αύξηση επισκεψιμότητας σε 6 εβδομάδες!
+ 0 %
Σε 3-12 μήνες στην πρώτη σελίδα της Google
0 %
Αύξηση πωλήσεων σε 12 μήνες!
0 %
Αύξηση επισκεψιμότητας με UX/UI Design
+ 0 %

Οι συνεργασίες αρχίζουν με την επικοινωνία

698 390 6304
sales@topsearch.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ΑΠΟΔΟΧΗ, συναινείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies.