Κατασκευή Ιστοσελίδων από 200€ μόνο!

TopSearch Logo

Κατασκευή Ιστοσελίδων: Η Αξία του Περιεχομένου

Στο digital marketing είναι πλέον γνωστό ότι το περιεχόμενο κερδίζει τις εντυπώσεις. Το ποιοτικό και μοναδικό περιεχόμενο σας ξεχωρίζει στον διαδικτυακό ανταγωνισμό. Αν κάνετε τώρα τα πρώτα σας βήματα στο digital marketing, δείξτε προσοχή στην κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Στην κατασκευή ιστοσελίδων δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας στο αν πρέπει να γράψετε το περιεχόμενο πριν τον σχεδιασμό, ή αντίστροφα. Υπάρχουν, όμως, αρκετοί λόγοι να ξεκινήσετε πρώτα με την κειμενογράφηση.

Κατασκευή Ιστοσελίδων Αξία Περιεχομένου

Συγγραφή Περιεχομένου πριν τον Σχεδιασμό

Το στοχευμένο περιεχόμενο εξυπηρετεί τις ανάγκες των χρηστών αλλά και της ιστοσελίδας. Αυτό είναι που θα πείσει και τους πιο απαιτητικούς χρήστες να επιλέξουν εσάς μέσα στον ανταγωνισμό. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τους βασικούς λόγους για την προτεραιότητα συγγραφής του περιεχομένου!

1. Το περιεχόμενο οδηγεί στον σχεδιασμό της ιστοσελίδας

Μπορεί ο σχεδιασμός να κλέβει τις πρώτες εντυπώσεις, όμως, το περιεχόμενο παίζει πρωτεύοντα ρόλο στο digital marketing. Για να ξεχωρίσει η ιστοσελίδα σας πρέπει να βρείτε πως θα παρουσιάσετε τις παροχές σας και πως θα τις στήσετε. Έτσι, έχοντας έτοιμο το περιεχόμενο, αυτό θα σας οδηγήσει στον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας.

Σίγουρα, ο ωραίος σχεδιασμός ενισχύει τη δυναμική του περιεχομένου της ιστοσελίδας και το κάνει πιο ελκυστικό στο μάτι. Όμως, η αυθόρμητη επιλογή σχεδιασμού μπορεί να υποβαθμίσει τους στόχους σας. Έτσι, ακόμα και αν ο σχεδιασμός είναι ελκυστικός, δεν θα οδηγήσει στην πώληση αν το περιεχόμενο είναι φτωχό. Αντίθετα, η συγγραφή πρώτα του περιεχομένου θα βοηθήσει να στοχεύσετε στα βασικά σημεία και στις επιθυμίες του κοινού-στόχου.

2. Εξασφαλίζει την ποιότητα του περιεχομένου

Αν δώσετε όλη την προσοχή σας στον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας, υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει η ποιότητα του περιεχομένου. Ο καλός σχεδιασμός φυσικά και είναι πολύ σημαντικός. Όταν, όμως, βασίζεστε μόνο στον σχεδιασμό και στο τι είναι ελκυστικό στο μάτι μπορεί να ρίξετε το περιεχόμενο.

Αυτό συμβαίνει γιατί όταν έχετε ένα συγκεκριμένο θέμα, το περιεχόμενο θα πρέπει να συμβαδίζει με τη διάταξη του σχεδιασμού. Έτσι, θα σας οδηγήσει στην τροποποίηση του περιεχομένου, για να ταιριάζει με τον σχεδιασμό, με όποιο κόστος.

Πρακτικές για στοχευμένη συγγραφή περιεχομένου της ιστοσελίδας

Σίγουρα, τώρα καταλάβατε γιατί κατά την κατασκευή μιας ιστοσελίδας πρέπει να δίνετε σημασία αρχικά στη συγγραφή περιεχομένου. Ας προχωρήσουμε τώρα στις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσετε. Ακόμα και αν έχετε ήδη έτοιμη ιστοσελίδα, δείτε πως αυτή αποδίδει και, αν πρέπει, να κάνετε τροποποιήσεις στο σχεδιασμό ή και στο περιεχόμενό της.

Δομήστε σωστά το περιεχόμενο

Για να είναι ευανάγνωστο το περιεχόμενό σας πρέπει να το δομήσετε σωστά. Ειδικά για μεγάλα κείμενα, η εστίαση στη σωστή δομή του περιεχομένου είναι απαραίτητη για την κατανόησή του.

Για αυτό, πρέπει να τονίζετε σημαντικά σημεία των άρθρων σας για να οδηγείτε αυτόματα τους αναγνώστες εκεί που θέλετε.

Επίσης, μη ξεχνάτε να χωρίζετε σε παραγράφους τα άρθρα σας. Με αυτό τον τρόπο βοηθάτε στην ομαλή ροή του κειμένου. Χωρίζοντας σε τμήματα τα κύρια σημεία του το κάνετε πιο ευανάγνωστο. Για διευκόλυνση, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τίτλους στις παραγράφους, όταν αλλάζει το θέμα.

Ωστόσο, μη ξεχάσετε να εφαρμόζετε την ιεραρχία των ετικετών για τους τίτλους και τους υπότιτλους (H1, H2…)

Προσδιορίστε τις λέξεις-κλειδιά

Σίγουρα γνωρίζετε πως το ενδιαφερόμενο αγοραστικό κοινό σας βρίσκει με τις λέξεις-κλειδιά της επιχείρησής σας. Είτε σκοπεύετε να αναδιαμορφώσετε την ιστοσελίδα σας ή να κατασκευάσετε τώρα μια, καλό είναι να δώσετε μεγάλη σημασία στις λέξεις-κλειδιά.

Πριν ξεκινήσετε τη συγγραφή του περιεχομένου σας, η αναζήτηση λέξεων-κλειδιά, σχετικές με την επιχείρησή σας, είναι σημαντική.

Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε λέξεις-κλειδιά μεγάλου όγκου αναζήτησης. Αυτές αναζητούν περισσότερο οι χρήστες, όμως έχουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό.
Για αυτό, η εστίαση και στις long-tail λέξεις-κλειδιά είναι σημαντική. Αυτές οι λέξεις-κλειδιά δεν έχουν μεγάλο όγκο αναζήτησης ούτε μεγάλο ανταγωνισμό.

Παράλληλα, όμως, σας επιτρέπουν να εστιάσετε το περιεχόμενό σας προς ένα πιο στοχευμένο κοινό.

Καταλάβετε το κοινό σας

Πριν αρχίσετε να γράφετε το περιεχόμενό της ιστοσελίδας σας, καλό είναι να κατανοήσετε το κοινό σας. Κάντε έρευνα και μάθετε γιατί είναι αγαπητό κάποιο προϊόν από το κοινό. Αυτό θα σας βοηθήσει να γράψετε ένα πιο βελτιστοποιημένο περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σας.

Επίσης, ξεκαθαρίστε την ηλικία ή και το επίπεδο του κοινού σας. Έτσι, θα χρησιμοποιήσετε το σωστό τόνο και τη σωστή γλώσσα. Έχετε στο νου σας ότι το περιεχόμενο παίζει καθοριστικό ρόλο. Μπορεί ή να κερδίσει ή να απομακρύνει εντελώς το κοινό από την αγορά. Για αυτό να τους παρέχετε, ελκυστικά, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ελέγξτε το περιεχόμενο

Η διόρθωση είναι σημαντική, αλλά δυστυχώς πολλοί την αγνοούν. Πριν δημοσιεύσετε το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας, καλό είναι να ελέγχετε για τυχόν λάθη. Συμβαίνει συχνά να υπάρχουν συντακτικά, ορθογραφικά και άλλα λάθη σε κείμενα μιας ιστοσελίδας. Αυτά, όμως, εμποδίζουν την ομαλή ροή του κειμένου.

Τέτοια λάθη, πέρα από το ότι λειτουργούν απωθητικά για τους επισκέπτες, τα αναγνωρίζει και η Google.
Έτσι, αυτό οδηγεί όχι μόνο στην εγκατάλειψη μιας ιστοσελίδας, αλλά και σε χαμηλότερες κατατάξεις στα οργανικά αποτελέσματα.

Αφιερώστε χρόνο στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας!

Ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν το κάνετε σωστά θα αποφύγετε την ανάγκη επανασχεδιασμού. Για αυτό καλό είναι να αφιερώσετε χρόνο στη σωστή συγγραφή του περιεχομένου και στον σχεδιασμό.

Δεν χρειάζεται βιασύνη για τη δημοσίευση της ιστοσελίδας. Η δημοσίευση πρέπει να γίνει όταν είστε 100% σίγουροι ότι πληροίτε τα κριτήρια και τους στόχους σας. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλετε στη σωστή προώθηση της ιστοσελίδας σας και θα προσελκύσετε ακόμα περισσότερους επισκέπτες.

Αν χρειάζεστε βοήθεια στην κατασκευή της ιστοσελίδας σας και στην κειμενογράφηση του περιεχομένου, η TopSearch είναι εδώ να σας βοηθήσει. Με χρόνια εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων σας εγγυόμαστε άριστα αποτελέσματα κατασκευής!

Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και πάρτε προσφορά!

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα άρθρα στο blog.

Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Γράφει ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος δραστηριοποιείται στο χώρο του web design. Ως έμπειρος designer ασχολείται με τον σχεδιασμό ιστοσελίδων, την υπόδειξη αλλαγών στον σχεδιασμό ιστοσελίδων αλλά και τον σχεδιασμό λογότυπου νέων επιχειρήσεων. Ασχολείται επίσης με θέματα που αφορούν τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και την επιδιόρθωση θεμάτων αλλά και την διαχείρηση των social media. Τέλος, δημιουργεί διαφημιστικές καμπάνιες στο Google Ads, για την άμεση διαφήμιση ιστοσελίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Start with an Idea
Σχετικά με την TopSearch

Η TopSearch, με χρόνια εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων, προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Share This Post
Έχετε κάποια απορία;
698 390 6304

Βοηθάμε επιχειρήσεις να ξεχωρίζουν στο ανταγωνιστικό χώρο του διαδικτύου.

Αύξηση επισκεψιμότητας σε 6 εβδομάδες!
+ 0 %
Σε 3-12 μήνες στην πρώτη σελίδα της Google
0 %
Αύξηση πωλήσεων σε 12 μήνες!
0 %
Αύξηση επισκεψιμότητας με UX/UI Design
+ 0 %

Οι συνεργασίες αρχίζουν με την επικοινωνία

698 390 6304
sales@topsearch.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ΑΠΟΔΟΧΗ, συναινείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies.