Κατασκευή Ιστοσελίδων από 200€ μόνο!
TopSearch Logo

SEO Strategy: Πως Βρίσκουμε Κατάλληλες Λέξεις-Κλειδιά

Στόχος όλων είναι η υψηλή κατάταξη της ιστοσελίδας τους στα οργανικά αποτελέσματα. Κατά την προώθηση ιστοσελίδων, οι λέξεις-κλειδιά αποτελούν μια από τις βασικότερες τεχνικές του SEO που επιτελούν αυτό τον σκοπό.

Οι λέξεις-κλειδιά είναι οι όροι που οι χρήστες πληκτρολογούν καθημερινά για να αναζητήσουν υπηρεσίες ή προϊόντα που επιθυμούν. Κατανοώντας τις επιθυμίες των χρηστών πρέπει να χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά για να τους προσελκύσετε.

Είναι μια διαδικασία που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια που θα βοηθήσει, όμως, στο SEO και κατά συνέπεια στην υψηλότερη κατάταξη της ιστοσελίδας σας. Πριν, όμως, αναφερθούμε στο πως βρίσκουμε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά ας πούμε αρχικά γιατί είναι τόσο σημαντική η αναζήτησή τους.

SEO Concepts

Γιατί είναι σημαντική η αναζήτηση λέξεων-κλειδιά;

Το αγοραστικό κοινό αναζητά προϊόντα ή υπηρεσίες με διάφορους όρους. Οι όροι αυτοί είναι οι λέξεις-κλειδιά που πρέπει να χρησιμοποιείτε. Μέσω αυτών δημιουργείτε στοχευμένο περιεχόμενο, το οποίο θα είναι εύκολα αναζητήσιμο από την Google, σε σχετικές αναζητήσεις των χρηστών.

Για αυτό το λόγο, χρησιμοποιώντας σωστά τις λέξεις-κλειδιά ενισχύετε το SEO, καθώς και διευκολύνετε τον εντοπισμό από τις μηχανές αναζήτησης. Παράλληλα, κάνετε καλύτερη και την εμπειρία του χρήστη (UX), αφού βρίσκει ευκολότερα αυτό που ψάχνει.

Είτε οι χρήστες αναζητούν προϊόντα ή υπηρεσίες είτε απαντήσεις σε ερωτήματα, η χρήση σχετικών λέξεων-κλειδιά ή φράσεων και longtail keywords (λέξεις-κλειδιά με τρείς έως πέντε λέξεις) είναι ιδανική να δώσει τις απαντήσεις που χρειάζονται.

Πως βρίσκουμε λέξεις-κλειδιά

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αναζητήσετε λέξεις-κλειδιά, είτε χειροκίνητα είτε χρησιμοποιώντας πλατφόρμες εύρεσης. Όποιο τρόπο και αν επιλέξετε, ακολουθούν κάποια σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Μελετήστε το θέμα της επιχείρησής σας

Η εξερεύνηση του θέματος της επιχείρησής σας είναι το σημαντικότερο βήμα πριν την αναζήτηση λέξεων-κλειδιά και τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας.

Παρακάτω ακολουθούν ιδέες για το πως να μελετήστε το βασικό θέμα της επιχείρησής σας:

  • Σκεφτείτε από τη μεριά του πελάτη. Με τι όρους θα αναζητούσατε το προϊόν ή την υπηρεσία σας;
  • Μπείτε σε φόρουμ σχετικά με τις παροχές σας ή στα social media. Διαβάστε τις συζητήσεις και βρείτε διάφορες αναφορές σε λέξεις-κλειδιά σχετικές με το θέμα σας.
  • Μιλήστε με τους πελάτες σας και ρωτήστε τους με τι όρους αναζητούν τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας.

Δημιουργήστε μια λίστα με σχετικά θέματα

Δίπλα στην κύρια κατηγορία της ιστοσελίδας σας, φτιάξτε μια λίστα με μικρότερες θεματικές υποκατηγορίες που αφορούν την επιχείρησή σας και αναζητούν οι ενδιαφερόμενοι. Μέσα σε αυτή τη λίστα θα περιλαμβάνονται λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με κάθε θεματική κατηγορία.

Για παράδειγμα, αν η επιχείρησή σας ασχολείται με γυναικεία καλλυντικά, θέματα σχετικά με το brand σας μπορεί να είναι:

  • Κρέμες προσώπου
  • Προϊόντα μακιγιάζ
  • Προϊόντα styling μαλλιών

Αυτές οι υποκατηγορίες θα περιλαμβάνουν θέματα σημαντικά για την επιχείρησή σας και έχουν μεγάλη πέραση στο αγοραστικό κοινό. Σκεφτείτε, λοιπόν, τι αναζητεί το κοινό-στόχος σας στη Google και κάντε ένα brainstorming για το πως θα αναζητήσουν τα προϊόντα σας.

Γνωρίζοντας αυτό θα μπορέσετε στη συνέχεια να βρείτε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά που αφορούν αυτά τα θέματα. Χρησιμοποιήστε, έτσι, τις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται άμεσα με το brand της επιχείρησής σας και συμβάλλετε στη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας.

Αξιοποιείστε εργαλεία εύρεσης λέξεων-κλειδιά

Έχοντας ολοκληρώσει τα προηγούμενα βήματα είναι καιρός να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία εύρεσης λέξεων-κλειδιά για να βελτιώσετε τους όρους αναζήτησης.

Το Keyword Planner είναι μια πολύ καλή επιλογή για αυτό το σκοπό. Θα σας βοηθήσει να στοχεύσετε στις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά, ενώ παράλληλα, σας προσφέρει και πολλές επιπλέον προτάσεις δωρεάν. Εσείς βάλτε απλά το θέμα ή τη λέξη-κλειδί στην αναζήτηση και αυτό θα σας βγάλει ένα κατάλογο με εναλλακτικές επιλογές.

Υπάρχουν και άλλα εργαλεία που παρέχουν δεδομένα από τις αναζητήσεις των χρηστών. Αν έχετε λογαριασμό στο Google Analytics μπορείτε να δείτε τις λέξεις-κλειδιά στις οποίες θέλετε να βελτιώσετε την κατάταξή σας.

Δείτε τι χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές σας

Επειδή ο διαδικτυακός ανταγωνισμός είναι μεγάλος, καλό είναι να ελέγχετε και τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές σας. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αποκλείσετε τη χρήση λέξεων-κλειδιά με χαμηλή απήχηση αλλά και να βρείτε λέξεις-κλειδιά που έχουν μεγαλύτερο volume.

Μια πλατφόρμα για να ελέγξετε τους ανταγωνιστές σας είναι το Ahrefs. Με αυτό μπορείτε να δείτε την επισκεψιμότητα κάθε σελίδας, αλλά και τη δυναμική της κάθε λέξης-κλειδί. Τόσο απλά!

Γιατί είναι σημαντική η αναζήτηση λέξεων-κλειδιά;

Το αγοραστικό κοινό αναζητά προϊόντα ή υπηρεσίες με διάφορους όρους. Οι όροι αυτοί είναι οι λέξεις-κλειδιά που πρέπει να χρησιμοποιείτε. Μέσω αυτών δημιουργείτε στοχευμένο περιεχόμενο, το οποίο θα είναι εύκολα αναζητήσιμο από την Google, σε σχετικές αναζητήσεις των χρηστών.

Για αυτό το λόγο, χρησιμοποιώντας σωστά τις λέξεις-κλειδιά ενισχύετε το SEO, καθώς και διευκολύνετε τον εντοπισμό από τις μηχανές αναζήτησης. Παράλληλα, κάνετε καλύτερη και την εμπειρία του χρήστη (UX), αφού βρίσκει ευκολότερα αυτό που ψάχνει.

Είτε οι χρήστες αναζητούν προϊόντα ή υπηρεσίες είτε απαντήσεις σε ερωτήματα, η χρήση σχετικών λέξεων-κλειδιά ή φράσεων και longtail keywords (λέξεις-κλειδιά με τρείς έως πέντε λέξεις) είναι ιδανική να δώσει τις απαντήσεις που χρειάζονται.

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα άρθρα στο blog.

Σχετικά με την εταιρεία

Η TopSearch, με χρόνια εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων, προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Share This Post
icon-call

Έχετε κάποια απορία; Καλέστε μας και θα σας βοηθήσουμε!

2610 525 411
helpdesk@topsearch.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ΑΠΟΔΟΧΗ, συναινείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies.