Κατασκευή Ιστοσελίδων από 200€ μόνο!

TopSearch Logo

Καταχώρηση επιχείρησης στο Google My Business

Πλέον, όλο και περισσότερο συμβαίνει να ανεβάζουν επαγγελματίες τις επιχειρήσεις τους στο διαδίκτυο, για να ενισχύσουν την παρουσία τους και να προσελκύουν όλο και περισσότερους πελάτες.

Με το Google My Business (GMB) μπορείτε να ενισχύσετε την παρουσία της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο, προσθέτοντας πληροφορίες και καταχωρώντας την τοποθεσία σας στα Maps.

Με αυτό τον τρόπο θα γίνετε πιο γνωστοί στο κοινό που αναζητεί τα προϊόντας σας, ενώ θα διευκολύνονται στην εύρεσή σας μέσω της αναζήτησης στους Χάρτες.

Google My Business
Καταχώρηση επιχείρησης στο Google My Business & Maps

Γιατί να καταχωρίσετε την επιχείρησή σας στο Google My Business

Η δημιουργία λογαριασμού στο Google My Business, ενώ είναι δωρεάν, επιφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε εσάς και την επιχείρησή σας.

1. Γνωστοποιείστε πληροφορίες και παροχές της επιχείρησης

Δίνοντας σωστές πληροφορίες για τις παροχές της επιχείρησής σας, αλλά και πληροφορίες όπως διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail, ωράριο λειτουργίας, διευκολύνετε τους πελάτες σας και γίνεστε πιο αξιόπιστοι. Οι επιχειρήσεις που δημιουργούν λογαριασμό στο Google My Business τείνουν να θεωρούνται πολύ πιο αξιόπιστες στους καταναλωτές.

2. Εμφάνιση στα τοπικά αποτελέσματα

Καταχωρώντας την επιχείρησή σας στους χάρτες μειώνεται ο ανταγωνισμός. Αν κάποιος αναζητήσει αντίστοιχες παροχές με τις δικές σας, τα αποτελέσματα που θα εμφανιστούν θα είναι σε τοπικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει λιγότερους ανταγωνιστές και μεγαλύτερες πιθανότητες προτίμησής σας.

3. Μοιραστείτε φωτογραφικό υλικό

Για να θεωρηθεί μια επιχείρηση αξιόπιστη δεν αρκεί μόνο να μοιράζεται τα στοιχεία επικοινωνίας με τους επισκέπτες. Η ανάρτηση φωτογραφικού υλικού ή/και βίντεο από χώρους της επιχείρησης και από τις ενέργειές σας ενημερώνει τους πελάτες για τις κινήσεις και τις νέες παροχές σας. Έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητες να σας επισκεφτούν ξανά, προσελκύοντας παράλληλα περισσότερους πελάτες.

4. Αλληλεπίδραση με τους πελάτες

Το Google My Business δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να αξιολογήσουν μια επιχείρηση και τις παροχές της. Αξιοποιήστε αυτή τη δυνατότητα παροτρύνοντας τους πελάτες να σας αξιολογήσουν. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δείτε τι τους ευχαριστεί και να διορθώσετε ό,τι σχολίασαν ως αρνητικό. Είναι, επίσης, σημαντικό να απαντάτε στα σχόλια είτε ευχαριστώντας τους για την καλή κριτική είτε δείχνοντας ενδιαφέρον για βελτιώσεις σε ό,τι τους δυσαρέστησε. Έτσι, αυτή η αρνητική αξιολόγηση μπορεί, μετέπειτα, να μετατραπεί σε θετική.

Καταχώρηση επιχείρησης στο Google My Business
The Benefits of Google My Business

Πως να δημιουργήσετε λογαριασμό στο Google My Business

Η δημιουργία λογαριασμού στο Google My Business γίνεται δωρεάν. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.google.com/business και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Συνδεθείτε στην Google ή δημιουργήστε λογαριασμό, αν δεν έχετε.
  2. Πληκτρολογήστε το όνομα της επιχείρησης και επιλέξτε την κατηγορία που ανήκει.
  3. Έπειτα, εάν δεν είναι καταχωρημένη η διεύθυνση της επιχείρησής σας, επιλέξτε το «Έχω εισαγάγει σωστά το όνομα και τη διεύθυνση. Θα επιθυμούσα να εισαγάγω τις πλήρεις λεπτομέρειες της επιχείρησης μου» και συμπληρώστε τα στοιχεία σας με προσοχή. Σε αυτό το σημείο εκτός από τη διεύθυνση θα κληθείτε να βάλετε στοιχεία επικοινωνίας και URL σε περίπτωση που έχετε ιστοσελίδα.
  4. Στη συνέχεια, πρέπει να δηλώσετε ότι είστε ο διαχειριστής της σελίδας και θα ακολουθήσει η διαδικασία επαλήθευσης στοιχείων, μέσω τηλεφώνου ή e-mail.
  5. Μόλις επαληθεύσετε τα στοιχεία σας, πατάτε Τέλος και είστε έτοιμοι να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Βελτιστοποίηση του Google My Business

Όπως όλες οι ιστοσελίδες, έτσι και το Google My Business χρειάζεται βελτιστοποίηση για να επιφέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να παρέχετε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των πληροφοριών σας.  Αφού προηγουμένως είχατε, προσεκτικά, καταχωρήσει τις πρώτες βασικές πληροφορίες, υπάρχουν και κάποιες επιπλέον βελτιώσεις που μπορείτε να κάνετε, ώστε η σελίδα σας να είναι πιο φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης.

  • Δώστε βάση στην ποιότητα και το μέγεθος των φωτογραφιών. Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες θα κερδίσουν τους επισκέπτες και θα δώσουν καλή εντύπωση για την επιχείρησή σας. Ωστόσο, πρέπει να προσέξετε το μέγεθός τους, ώστε να μη επηρεάζεται η ταχύτητα φόρτωσης.
  • Προσθέτοντας ένα μικρό κείμενο, δώστε πληροφορίες για την επιχείρησή σας με τρόπο που θα είναι ελκυστικός στους επισκέπτες, χωρίς όμως να καταγράφετε ανακριβή στοιχεία. Χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά, που σχετίζονται με την επιχείρηση και τις παροχές σας, θα αυξηθούν οι πιθανότητες να εμφανιστείτε πιο ψηλά στα αποτελέσματα της Google και έτσι να σας επισκέπτονται όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.
  • Στην κατηγορία «Πληροφορίες» μπορείτε να επιλέξετε την κατηγορία «Προϊόντα» και «Υπηρεσίες», στις οποίες μπορείτε να δώσετε μια σύντομη περιγραφή των προϊόντων και των τιμών, ή των παροχών σας. Έτσι, θα κάνετε πιο ισχυρή την παρουσία σας στο διαδίκτυο, καθώς η Google θα καταλάβει τι προσφέρετε και θα οδηγήσει τη σελίδα πιο ψηλά στα αποτελέσματα.

TopSearch

Αν θέλετε η επιχείρησή σας να έχει μια ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο η δημιουργία λογαριασμού στη Google My Business είναι απαραίτητη. Μπορεί να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο σε αυτή τη διαδικασία, όμως, τα αποτελέσματα που θα δείτε θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας και με το παραπάνω!

Η ομάδα της TopSearch αναλαμβάνει τη δημιουργία λογαριασμού Google My Business και την καταχώρηση της επιχείρησης των πελατών της στα Maps ΔΩΡΕΑΝ.

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας στο 2610 525 411 για να σας βοηθήσουμε. Η TopSearch θα αναλάβει την καταχώρηση της επιχείρησής σας στο Google My Business με επαγγελματισμό και αξιοπιστία.

Αλέξανδρος Θεοδωρόπουλος

Γράφει ο Αλέξανδρος Θεοδωρόπουλος

Ο Αλέξανδρος Θεοδωρόπουλος δραστηριοποιείται στον χώρο του editing και της βελτιστοποίησης ιστοσελίδων. Με εμπειρία στην βελτιστοποίηση, ασχολείται με το optimizing των εικόνων και εντοπισμό conflicts σε plugins, συμβάλλοντας έτσι στην βελτιστοποίηση της ταχύτητας των ιστοσελίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Start with an Idea
Σχετικά με την TopSearch

Η TopSearch, με χρόνια εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων, προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Share This Post
Έχετε κάποια απορία;
698 390 6304

Βοηθάμε επιχειρήσεις να ξεχωρίζουν στο ανταγωνιστικό χώρο του διαδικτύου.

Αύξηση επισκεψιμότητας σε 6 εβδομάδες!
+ 0 %
Σε 3-12 μήνες στην πρώτη σελίδα της Google
0 %
Αύξηση πωλήσεων σε 12 μήνες!
0 %
Αύξηση επισκεψιμότητας με UX/UI Design
+ 0 %

Οι συνεργασίες αρχίζουν με την επικοινωνία

698 390 6304
sales@topsearch.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ΑΠΟΔΟΧΗ, συναινείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies.