Κατασκευή Ιστοσελίδων από 200€ μόνο!

TopSearch Logo

4 Tips για ένα επιτυχημένο Eshop

Ένα φυσικό κατάστημα, σωστά οργανωμένο, κάνει την αναζήτηση προϊόντων εύκολη. Έτσι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να οδηγήσει τον επισκέπτη σε αγορά. Το ίδιο συμβαίνει και στα eshop. Ένας πελάτης αναζητεί ένα κατάστημα στο οποίο τα προϊόντα του είναι εύκολα προσβάσιμα και δεν θα δαπανήσει χρόνο να βρει ό,τι ψάχνει.

Ένα eshop μπορεί να προσεγγίσει εκατομμύρια πελάτες. Αν δεν είναι, όμως, οπτικά και λειτουργικά ελκυστικό, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών θα το εγκαταλείψει. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το πόσα προϊόντα παρέχει, η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε αυτό είναι το κλειδί. Αν οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν γρήγορα ό,τι ψάχνουν, μειώνονται οι πιθανότητες να εγκαταλείψουν το eshop.

Αγορά Μέσω E Shop

Tips για επιτυχημένο Eshop

Παρακάτω σας παραθέτουμε tips για τη σωστή κατασκευή eshop και τη βελτιστοποίησή του. Παράλληλα, παραθέτουμε και συχνά λάθη που πρέπει να αποφύγετε, ώστε να απολαμβάνετε τις απολαβές ενός καλά κατασκευασμένου eshop.

1. Αποφύγετε τις πολλές υποκατηγορίες προϊόντων

Οι υποκατηγορίες αποτελούν πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους επισκέπτες ενός eshop. Μέσω αυτών μπορούν να βρουν πιο στοχευμένα ό,τι ψάχνουν. Όταν, όμως, γίνεται υπέρμετρη χρήση υποκατηγοριών το πράγμα μπερδεύεται. Αυτό παρατηρείται σε πολλά eshop και έχει ως αποτέλεσμα να κουράζουν τους επισκέπτες και τελικά τους απομακρύνουν από την αγορά.

Σε ένα eshop χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να γίνει λειτουργικό και να φέρνει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Επειδή, λοιπόν, παν μέτρον άριστον, μη χωρίζετε σε πολλές υποκατηγορίες τα προϊόντα σας. Έτσι θα γίνει πιο ξεκούραστη και ευχάριστη η περιήγηση των επισκεπτών στο eshop σας, αυξάνοντας τις πιθανότητες πώλησης!

2. Κάντε βελτιστοποίηση Εικόνων

Στα φυσικά καταστήματα, η προβολή προϊόντων γίνεται εύκολα, καθώς ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή μαζί τους. Στα eshop παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η φόρτωση επαγγελματικών φωτογραφιών. Εικόνες κακής ανάλυσης, μικρές σε μέγεθος ή και άσχετες με το προϊόν θα οδηγήσουν τους επισκέπτες να εγκαταλείψουν το eshop σας. Για να γίνει σωστά η παρουσίαση των προϊόντων σας χρειάζεται να ασχοληθείτε αρκετά με τις εικόνες πριν τις ανεβάσετε.

Μια λεπτομερής εικόνα μπορεί να προκαλέσει εμπιστοσύνη και να οδηγήσει τον επισκέπτη σε αγορά. Ανεβάστε, λοιπόν, περισσότερες εικόνες του ίδιου προϊόντος ώστε να έχει κάθε επισκέπτης μια πιο ολοκληρωμένη οπτική. Έτσι, θα δώσετε στους επισκέπτες σας τη δυνατότητα να αναλύσουν τα προϊόντα σας με ρεαλιστικές εικόνες αυτών.

3. Γρήγορη φόρτωση

Είναι πλέον γεγονός ότι οι επισκέπτες εγκαταλείπουν μια ιστοσελίδα όταν αυτή χρειάζεται πάνω από 2 δευτερόλεπτα να φορτώσει. Οι επισκέπτες ενός eshop αναζητούν πάντα την καλύτερη επιλογή. Αν το eshop καθυστερεί να φορτώσει αποτελέσματα των προϊόντων, οι επισκέπτες το εγκαταλείπουν. Παράλληλα δίνει προβάδισμα στους ανταγωνιστές. Διάφοροι λόγοι συμβάλλουν στη μείωση της ταχύτητας φόρτωσης ενός eshop.

Ο πάροχος φιλοξενίας, εικόνες πολλών mb, περιττά πρόσθετα, αποτελούν κάποιους λόγους που επηρεάζουν την ταχύτητα φόρτωσης. Αυτοί οι λόγοι όχι μόνο απομακρύνουν πιθανούς πελάτες σας αλλά σας ρίχνουν και στην κατάταξη της Google. Επομένως, κατά την κατασκευή eshop, δώστε βάση στην ταχύτητα φόρτωσής του και βελτιστοποιήστε τη.

Μπορείτε να δείτε χρήσιμες πληροφορίες στο άρθρο ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας για το πως να την βελτιώσετε.

4. Δημιουργήστε στοχευμένη περιγραφή προϊόντων

Στα eshop η ανάδειξη των προϊόντων είναι απαραίτητη για να οδηγήσει τον κάθε ενδιαφερόμενο σε αγορά. Η στοχευμένες περιγραφές προϊόντων συμβάλλον στον σκοπό αυτό. Ελλιπείς περιγραφές ή πολύ μεγαλύτερες από όσο χρειάζεται δεν δίνουν απαραίτητες πληροφορίες και γίνονται αποκρουστικές στο μάτι. Έτσι, απωθούν τους δυνητικούς αγοραστές από το να προβούν σε αγορά.

Στις περιγραφές θα πρέπει να προσθέσετε όλα τα χαρακτηριστικά των προϊόντων σας που τα κάνουν ξεχωριστά. Για αυτό πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε κάθε λεπτομέρεια που αναζητά το αγοραστικό κοινό. Στοχεύστε, λοιπόν, στα βασικά σημεία των προϊόντων σας και δώστε μια σαφή και περιεκτική περιγραφή που δεν κουράζει και προσελκύει και τους πιο απαιτητικούς.

Χρειάζεστε βοήθεια;

Χρειάζεστε ένα επαγγελματικά κατασκευασμένο eshop που πληροί τις προδιαγραφές και θα αυξήσει τις πωλήσεις σας; Θέλετε να βελτιστοποιήσετε το eshop σας; Υπάρχει λύση!

Η ομάδα της TopSearch, με χρόνια εμπειρία στην κατασκευή eshop, σας εγγυάται εξαιρετικά αποτελέσματα κατασκευής και βελτιστοποίησης eshop. Επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2610 525 411 και θα σας δώσουμε τη λύση που ζητάτε!

Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Γράφει ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος δραστηριοποιείται στο χώρο του web design. Ως έμπειρος designer ασχολείται με τον σχεδιασμό ιστοσελίδων, την υπόδειξη αλλαγών στον σχεδιασμό ιστοσελίδων αλλά και τον σχεδιασμό λογότυπου νέων επιχειρήσεων. Ασχολείται επίσης με θέματα που αφορούν τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και την επιδιόρθωση θεμάτων αλλά και την διαχείρηση των social media. Τέλος, δημιουργεί διαφημιστικές καμπάνιες στο Google Ads, για την άμεση διαφήμιση ιστοσελίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Start with an Idea
Σχετικά με την TopSearch

Η TopSearch, με χρόνια εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων, προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Share This Post
Έχετε κάποια απορία;
698 390 6304

Βοηθάμε επιχειρήσεις να ξεχωρίζουν στο ανταγωνιστικό χώρο του διαδικτύου.

Αύξηση επισκεψιμότητας σε 6 εβδομάδες!
+ 0 %
Σε 3-12 μήνες στην πρώτη σελίδα της Google
0 %
Αύξηση πωλήσεων σε 12 μήνες!
0 %
Αύξηση επισκεψιμότητας με UX/UI Design
+ 0 %

Οι συνεργασίες αρχίζουν με την επικοινωνία

698 390 6304
sales@topsearch.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ΑΠΟΔΟΧΗ, συναινείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies.