Κατασκευή Ιστοσελίδων από 200€ μόνο!

TopSearch Logo

Οδηγός για την Κατασκευή E-shop

Δείτε πως να κατασκευάσετε ένα λειτουργικό eshop, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τις επιχείρησής σας και θα αυξήσει τις πωλήσεις!

Οδηγός για την Κατασκευή E-shop
Τι χρειάζεται για να φτιάξω ένα E-shop;

Πως να κατασκευάσετε ένα eshop: Tips

Είτε είστε ήδη επιχείρηση που θέλει να προβάλει τα προϊόντα και τις παροχές της στο διαδίκτυο, είτε μπήκατε τώρα στο χώρο των αγοραπωλησιών και επιθυμείτε την κατασκευή eshop της επιχείρησή σας, σας παρέχουμε συμβουλές για το πως να κινηθείτε από την αρχή μέχρι το τέλος.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την αποτελεσματική κατασκευή eshop. Εμείς δείχνουμε τους τρόπους και εσείς θα επιλέξετε αυτόν που σας καλύπτει περισσότερο!

Πρώτα Βήματα πριν την Κατασκευή eshop

Πριν την κατασκευή eshop, καλό είναι να ξεκαθαρίσετε τι παροχές προσφέρετε στους ενδιαφερόμενους.

  • Θα είναι προϊόντα, όπως ρούχα ή ηλεκτρονικές συσκευές, που θα αποστέλλονται στον αγοραστή;
  • Θα είναι ψηφιακά προϊόντα, όπως λογισμικά, ηλεκτρονικά μαθήματα, λίστες μουσικής, που θα τα αγοράζουν οι ενδιαφερόμενοι και επιτόπου θα μπορούν να προβούν στη χρήση τους;


Αφού ξεκαθαρίσετε τι παροχές προσφέρετε, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε και τις λειτουργίες του eshop:

  • Σύνδεση της αποθήκης του φυσικού σας καταστήματος με του online καταστήματος, για να έχετε πάντα τον πλήρη έλεγχο του εμπορεύματός σας.
  • Δημιουργία προφίλ χρηστών.
  • Αυτόματη φόρτωση των προϊόντων που θα εμφανίζονται στο eshop.


Όταν ολοκληρώσετε αυτά τα πρώτα βήματα, θα είστε σε θέση να προχωρήσετε στην κατασκευή eshop, κατάλληλου για την επιχείρησή σας!

Κατασκευή Eshop από την Αρχή

Γενικά, η κατασκευή eshop είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία, ως προς το κατασκευαστικό κομμάτι. Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες διαχείρισης περιεχομένου (CMS), που εξυπηρετούν για τη κατασκευή eshop, όπως τα WordPress, Joomla, Shopify και άλλα.

Σχεδόν όλες οι CMS πλατφόρμες έχουν προεγκατεστημένα θέματα, που μπορείτε να αναζητήσετε και να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Με το κατάλληλο template και με την προσθήκη στοιχείων, με τα οποία θα αλληλεπιδρά ο επισκέπτης στο eshop, θα βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη (UX).

Κατασκευή Eshop με WordPress

Κατασκευή Eshop με WordPress
Κατασκευή Eshop με WordPress

Το WordPress είναι μια από τις πιο κατάλληλες πλατφόρμες κατασκευής eshop. Δίνει τη δυνατότητα, μέσω εγκατάστασης plug-ins, να διαμορφώσετε εσείς το template του eshop σας.

Και εδώ, φυσικά, θα βρείτε προεγκατεστημένα templates, που μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Πριν την επιλογή κάποιου θέματος θα πρέπει να σκεφτείτε και άλλες παραμέτρους, όπως από ποια εταιρεία θα το αγοράσετε και την υποστήριξη που θα σας παρέχει, πόσο συχνή ενημέρωση θα χρειάζεται, ή με ποιους τρόπους θα γίνεται πιο φιλικό προς τον επισκέπτη, βελτιώνοντας την εμπειρία του χρήστη.

Ωστόσο, αν σκέφτεστε να αλλάξετε τον πηγαίο κώδικα του θέματος που επιλέξατε, θα πρέπει να έχετε κατά νου διάφορους κινδύνους που καραδοκούν και πρέπει να αποφύγετε. Ένας κίνδυνος που μπορεί να προκύψει είναι η χαμηλή άμυνα που θα έχει ως αποτέλεσμα την εύκολη πρόσβαση των hackers, που μπορούν να βλάψουν το eshop σας και την ιστοσελίδα σας.

Κατασκευή eshop με Joomla

Το Joomla είναι μια δωρεάν CMS πλατφόρμα, κατάλληλη για την σωστή κατασκευή eshop. Επειδή είναι πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, μπορείτε να προσαρμόσετε τα templates και να προσθέσετε plug-ins, που επιθυμείτε. Μπορείτε, επίσης, να κάνετε επεκτάσεις και άλλες τροποποιήσεις, που εξυπηρετούν το eshop σας. Με αυτό τον τρόπο, η κατασκευή eshop γίνεται παιχνιδάκι χωρίς καν να είστε ειδικοί!

Κατασκευή eshop με Shopify

Όπως το WordPress έτσι και το Shopify είναι μια εξαιρετική Content Management System (CMS) πλατφόρμα για κατασκευή eshop. Αν και οι δυο πλατφόρμες εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό, πριν την επιλογή κάποιας, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να λάβει υπόψιν τις ανάγκες του και τις διαφορές τους. Το Shopify επικεντρώνεται στην κατασκευή eshop ενώ το WordPress στο να είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη.

CMS ή Custom Εφαρμογή;

Όπως καταλαβαίνετε, στη μια περίπτωση (CMS) θα κατασκευάσετε ένα eshop, στο οποίο ο επισκέπτης θα μπορεί ευχάριστα να ψάξει αυτό που ψάχνει, καθώς και τι προσφέρετε. Στην περίπτωση που το eshop σας χρειάζεται πιο εξειδικευμένες λειτουργίες, η Custom Design εφαρμογή είναι η πιο καλή επιλογή.

Έτσι, ιδανικότερη επιλογή για eshop που απαιτούν εξειδικευμένες λειτουργίες είναι η κατασκευή μιας tailor-made ιστοσελίδας, δηλαδή μιας σελίδας φτιαγμένη στις ανάγκες της επιχείρησής σας, που θα εξυπηρετεί τις λειτουργίες σας, βάσει των χαρακτηριστικών των προϊόντων σας.

Τι να Προτιμήσετε

Ανάλογα το είδος της επιχείρησης και τις παροχές που προσφέρετε, πρέπει να σκεφτείτε τι εξυπηρετεί περισσότερο, η κατασκευή eshop με Content Management System (CMS) ή Custom Design;

Πριν απαντήσετε, σκεφτείτε βασικά ερωτήματα:

  • Χρειάζεστε πιο εξειδικευμένες λειτουργίες;
  • Μπορείτε να έχετε τον πλήρη έλεγχο του eshop;
  • Γνωρίζετε το κόστος κατασκευής eshop;


Παρακάτω επισημαίνουμε κάποιες βασικές πληροφορίες για το Content Management System και το Custom Design που πρέπει να γνωρίζετε, πριν πάρετε την τελική σας απόφαση για την κατασκευή eshop.

Content Management System (CMS)

Το 90% των επιχειρήσεων παγκοσμίως δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στην κατασκευή eshop με CMS εφαρμογή. Είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς προσφέρει εύχρηστες λύσεις στην κατασκευή eshop, αλλά και μια σειρά από οφέλη που επωφελούν τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.

Ένα μεγάλο συν με την επιλογή του CSM είναι ότι  θα σας επιφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα, όπως λιγότερο χρόνο και κόστος κατασκευής. Καθώς ο όγκος των προϊόντων δεν είναι μεγάλος, δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για την τοποθέτησή τους στο eshop. Αυτό συνεπάγεται και χαμηλότερο κόστος κατασκευής.

Παράλληλα, επειδή δεν θα έχετε ένα τεράστιο όγκο να διαχειριστείτε, θα μπορείτε να έχετε τον πλήρη έλεγχο του eshop και των παραγγελιών σας, από κάθε είδους συσκευή, επιτραπέζια ή κινητή.

Content Management System

Custom Design

Στην περίπτωση που ανήκετε στις επιχειρήσεις που χρειάζονται εξειδικευμένες λειτουργίες για το eshop, η καλύτερη επιλογή είναι μια custom design εφαρμογή, που θα εξυπηρετεί ακριβώς τον στόχο του eshop της επιχείρησής σας. Ωστόσο, η επιλογή μιας Custom Design πλατφόρμας έχει κάποια αρνητικά ως προς τη διαχείριση του eshop και το κόστος κατασκευής του.

Λόγω του τεράστιου όγκου προϊόντων που διαθέτει μια μεγάλη επιχείρηση, θα χρειαστεί μια μεγάλη ομάδα developers και προγραμματιστών για την κατασκευή του eshop, καθώς και για τη διαχείρισή του, μιας και ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να έχει μόνος τον πλήρη έλεγχό του.

Επομένως, το κόστος για την κατασκευή και τη διαχείριση ενός τέτοιου eshop θα είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς επίσης και ο χρόνος που θα χρειαστεί θα είναι περισσότερος, λόγω του τεράστιου όγκου προϊόντων που θα πρέπει να καταχωρηθεί.

Επόμενο Στάδιο

Όταν, λοιπόν, ξεκαθαρίσετε τους στόχους σας και καταλήξετε στην πλατφόρμα για την κατασκευή eshop, ήρθε η ώρα να περάσετε στην επόμενη φάση!

Τώρα, πρέπει να σκεφτείτε πως θα κάνετε καλύτερη την εμπειρία του χρήστη, διευκολύνοντάς τον στην επιλογή προϊόντων και στον τρόπο πληρωμής.

Πως θα Προβεί στην Αγορά ο Χρήστης

Για ένα φιλικό προς τον χρήστη eshop, υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του και να προβεί στην αγορά.

Φίλτρα Προϊόντων

Αν έχετε κατάστημα και πουλάτε ρούχα, για παράδειγμα, πρέπει να δίνετε τη δυνατότητα στους χρήστες να αναζητήσουν αυτό που είναι καλύτερο για αυτούς. Δίνοντάς τους την επιλογή να ψάξουν το μέγεθοςτο χρώμα, το είδος ή και την τιμή, θα κάνετε την εμπειρία του χρήστη ακόμα καλύτερη. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την αγορά του προϊόντος, αλλά και την προτίμησή του για επόμενη αγορά από το κατάστημά σας.

Κατηγορίες Προϊόντων

Σε αντίστοιχη φιλοσοφία με τα φίλτρα, είναι και η κατηγορίες προϊόντων. Βάζοντας κατηγορίες προϊόντων σε ένα eshop, γίνεται πιο οργανωμένο και πιο εύκολο στη χρήση. Έτσι, οι επισκέπτες μένουν χαρούμενοι, ικανοποιημένοι και θα δείξουν ξανά την προτίμησή τους στην αναζήτηση προϊόντων που επιθυμούν να αγοράσουν.

Προφίλ Χρήστη

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να ανατρέχουν στο ιστορικό προηγούμενων αγορών τους, να παρακολουθούν σε τι φάση είναι η παραγγελία τους, ή ακόμα και να προσθέσουν σε wish list προϊόντα που επιθυμούν να αγοράσουν κάποια άλλη στιγμή. Έτσι, με τη δυνατότητα δημιουργίας ενός προφίλ, το eshop σας θα αποκτήσει μεγάλη απήχηση και όλο και περισσότεροι χρήστες θα το επιλέγουν.

Τρόποι Πληρωμής

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι πληρωμής που μπορείτε να βάλετε στο eshop σας, για να επιλέξουν οι πελάτες. Δίνοντας αρκετές και γνωστές επιλογές πληρωμής, σίγουρα εκπέμπετε αξιοπιστία στους χρήστες.

Παρακάτω σας αναφέρουμε κάποιους βασικούς τρόπους πληρωμής, που όλοι οι χρήστες αγαπούν και επιλέγουν.

Πιστωτική/Χρεωστική κάρτα

Ίσως είναι και ο πιο διαδεδομένος τρόπος πληρωμής σε eshop.  Για να διευκολύνετε τις συναλλαγές των πελατών σας με τη μέθοδο πληρωμής με Visa ή MasterCard, πρέπει να συνεργάζεστε με κάποια αντίστοιχη τράπεζα.

Τόσο εσείς όσο και οι πελάτες σας, έχετε πλεονεκτήματα με την πληρωμή μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας.

  1. Ασφαλείς συναλλαγές.
  2. Άμεση κατάθεση των χρημάτων.
  3. Ενημέρωση για τις συναλλαγές.


Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που μπορείτε να προσθέσετε στις online πληρωμές σας είναι το Payment Gateway. Με τη μέθοδο αυτή μπορούν οι συναλλαγές να γίνονται στο περιβάλλον του eshop σας ή να κατευθύνονται οι χρήστες στο περιβάλλον της συνεργαζόμενης τράπεζας, για να ολοκληρώσουν την παραγγελία τους.

Επιλογή PayPal

Η πληρωμή μέσω PayPal είναι άλλη μια διαδεδομένη επιλογή για τις online συναλλαγές. Μέσω των πλεονεκτημάτων που παρέχει στους χρήστες της, η PayPal έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών καταναλωτών.

  1. Μηδενική προμήθεια στις συναλλαγές.
  2. Ασφαλείς συναλλαγές.
  3. Χρήση σε παγκόσμιο επίπεδο.
  4. Εύκολες πληρωμές με συνάλλαγμα.

Πληρωμές σε Ασφαλές Τραπεζικό Περιβάλλον (Pay Page)

Ο σκοπός αυτού του τρόπου πληρωμής είναι να κατευθύνει τον καταναλωτή σε μια ασφαλή σελίδα, έξω από το περιβάλλον του eshop, όπου θα συμπληρώνει τα στοιχεία του για την ολοκλήρωση της πληρωμής. Με αυτόν τον τρόπο και ο καταναλωτής αισθάνεται πιο ασφαλής και εσείς δεν φέρετε καμία ευθύνη για τυχόν λάθη.

Για να αποκτήσετε Pay Page πρέπει να συνεργαστείτε με κάποια τράπεζα ή με κάποια χρηματοπιστωτική υπηρεσία.

Πληρωμές με Συνάλλαγμα

Εάν η επιχείρησή σας απευθύνεται σε καταναλωτές χωρών με διαφορετικό νόμισμα, θα πρέπει να τους ενημερώνετε για την αλλαγή της τιμής που προκύπτει λόγω του συναλλάγματος.

Μπορείτε να βάλετε την προεπιλογή νομίσματος, ανάλογα τη χώρα από την οποία είναι οι καταναλωτές, για να εμφανίζεται το ακριβές ποσό πληρωμής κατευθείαν. Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε από μόνοι σας είτε χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο API (Application Programming Interface) της συνεργαζόμενης τράπεζας.

Πληρωμές με Αντικαταβολή

Πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν να ολοκληρώνουν τις αγορές τους πληρώνοντας το συνολικό ποσό κατευθείαν στον courier. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ενημερώνετε τους χρήστες, μέσα στο eshop, για το συνολικό κόστος που θα προκύψει με την αντικαταβολή.

Αποστολή Προϊόντων

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αγορών μέσω του eshop, πρέπει να εξασφαλίσετε και τον τρόπο αποστολής των προϊόντων στους καταναλωτές.  Έτσι, πρέπει να σκεφτείτε:

  • Τη μεταφορική εταιρεία που σας συμφέρει να συνεργαστείτε.
  • Να ενημερώνετε τους καταναλωτές για τα έξοδα αποστολής, ανάλογα με την περιοχή στην οποία κατοικούν.
  • Να δίνετε την επιλογή παράδοσης στο σπίτι ή παραλαβής από το κατάστημα courier, ενημερώνοντας για τη διαφορά στα έξοδα αποστολής.

Συμπερασματικά

Έχοντας λάβει σοβαρά υπόψιν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κατασκευή eshop και θέλετε να προβείτε στην κατασκευή eshop της επιχείρησής σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Η TopSearch, με πολυετή εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό, μπορεί να αναλάβει την αποτελεσματική κατασκευή eshop της επιχείρησης σας, με αξιοπιστία και σοβαρότητα. Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας στο 2610 525 411 και θα σας βοηθήσουμε!

Νίκος Θεοδωρόπουλος

Γράφει ο Νίκος Θεοδωρόπουλος

Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος δραστηριοποιείται στον τομέα της ψηφιακής στρατηγικής μάρκετινγκ από το 2007 και συνεργάζεται με μικρούς και μεγάλους πελάτες. Η εμπειρία του στην προώθηση ιστοσελίδων προσφέρει μια προσέγγιση βασισμένη σε δεδομένα σε κάθε στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ που αναπτύσσει. Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος έχει εμπειρία στη διαφήμιση Pay Per Click, τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, την κατασκευή ιστοσελίδων, τη δοκιμή AB, τη βελτιστοποίηση μετατροπής και την διαχείριση Social Media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Start with an Idea
Σχετικά με την TopSearch

Η TopSearch, με χρόνια εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων, προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Share This Post
Έχετε κάποια απορία;
698 390 6304

Βοηθάμε επιχειρήσεις να ξεχωρίζουν στο ανταγωνιστικό χώρο του διαδικτύου.

Αύξηση επισκεψιμότητας σε 6 εβδομάδες!
+ 0 %
Σε 3-12 μήνες στην πρώτη σελίδα της Google
0 %
Αύξηση πωλήσεων σε 12 μήνες!
0 %
Αύξηση επισκεψιμότητας με UX/UI Design
+ 0 %

Οι συνεργασίες αρχίζουν με την επικοινωνία

698 390 6304
sales@topsearch.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ΑΠΟΔΟΧΗ, συναινείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies.