Κατασκευή Ιστοσελίδων από 200€ μόνο!

TopSearch Logo

Διαχείριση Social Media για την Ανάπτυξη της Επιχείρησής σας

Σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια, το marketing έχει πάρει νέες διαστάσεις. Τα κανάλια διαφήμισης προϊόντων ή υπηρεσιών μιας επιχείρησης είναι περισσότερα και πιο προσιτά, ακόμα και για μικρές επιχειρήσεις. Τα social media, το μέρος στο οποίο περνάμε όλοι μεγάλο μέρος στην καθημερινότητά μας, αποτελούν ένα κερδοφόρο κανάλι digital marketing.

Μπορεί η κατασκευή ιστοσελίδων και η κατασκευή eshop να αποφέρουν σημαντικά κέρδη σε μια επιχείρηση, η ενασχόληση με τα social media θα τα εκτοξεύσει. Αν ακόμα δεν έχετε ασχοληθεί με τη διαχείριση των social media της επιχείρησής σας, ή ασχοληθήκατε αλλά χωρίς αποτέλεσμα, σας έχουμε τη λύση! Στο παρόν άρθρο θα σας δείξουμε γιατί η διαχείριση social media είναι σημαντική για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Social Media Management

Γιατί τα social media είναι απαραίτητα για τις επιχειρήσεις

Όπως είπαμε και παραπάνω, καθημερινά όλοι μας ξοδεύουμε πολλές ώρες στα social media. Επειδή ο αριθμός των χρηστών στα social media τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ραγδαία, αξίζει οι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να αφιερώσουν χρόνο για τη προώθησή τους εκεί.

Μέσω των social media μπορείτε να γίνετε περισσότερο ανταγωνιστικοί, δημοσιεύοντας καθημερινά σχετικό και catchy περιεχόμενο για την επιχείρησή σας. Ας δούμε, όμως, πιο συγκεκριμένα γιατί πρέπει να κάνετε χρήση των social media.

  • Θα προσεγγίσετε περισσότερους πιθανούς πελάτες
  • Θα αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα (awareness) του brand σας
  • Θα κατανοείτε καλύτερα τους πελάτες σας
  • Θα χτίσετε μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες
  • Θα είστε πιο ανταγωνιστικοί

Έτσι, καταλαβαίνετε ότι με τη σωστή χρήση των κατάλληλων social media καναλιών θα έχει η επιχείρησή σας πολλά οφέλη! Ωστόσο, επειδή παρόλο που μπορεί να ακούγεται εύκολο δεν είναι, καλό είναι να γνωρίζετε πως να χρησιμοποιείτε σωστά τα social media.

Πως να χρησιμοποιείτε σωστά τα social media

Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μια social media πλατφόρμα, ας δούμε τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να έχετε επιτυχία.

Ξεκαθαρίστε σε τι κοινό απευθύνεστε

Μπορεί να θεωρείτε ότι όσο πιο πολλά social media χρησιμοποιείτε τόσο το καλύτερο, όμως, συνήθως δεν συμβαίνει το ίδιο. Ανάλογα τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησής σας πρέπει να ξεκαθαρίσετε και σε τι κοινό απευθύνεστε. Έτσι, θα μπορείτε να σχεδιάζετε τις διαφημιστικές καμπάνιες και τα post σας πιο εύκολα και στοχευμένα.

Με αυτό τον τρόπο θα προσελκύετε ευκολότερα το κοινό-στόχο σας. Επομένως, επιλέξτε, βάσει του κοινού και των απαιτήσεών του, την κατάλληλη πλατφόρμα για να αναδείξετε την επιχείρησή σας!

Επιλέξτε την κατάλληλη πλατφόρμα

Αν ενδιαφέρεστε να προωθήσετε την επιχείρησή σας μέσω κάποιας πλατφόρμας στα social media, καλό είναι να γνωρίζετε τις διαφορές τους. Κάθε μια εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς και έχει το δικό της κοινό.

Κυρίαρχες social media πλατφόρμες είναι το Facebook, Instagram, TikTok. Ας δούμε, λοιπόν, μαζί ξεχωριστά την κάθε μια!

1. Facebook

Το Facebook είναι ο γίγαντας των social media. Διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό ενεργών χρηστών, ενώ χρησιμοποιείται επίσης από ένα τεράστιο ποσοστό επιχειρήσεων.

Έχει πολλά πλεονεκτήματα η χρήση αυτής της social media πλατφόρμας για την ανάπτυξη επιχειρήσεων. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, καλύπτοντας όλα τα ενδιαφέροντα.

Μέσα από το Facebook μπορείτε με post και διαφημιστικές καμπάνιες να προβάλλετε επιτυχώς το brand σας, να αποκτήσετε αναγνωρισιμότητα και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Μη ξεχνάτε ότι για να έχετε επιτυχία πρέπει να είστε ενεργοί! Έτσι, πρέπει να απαντάτε σε μηνύματα, να αντιδράτε σε σχόλια και να δημοσιεύετε περιεχόμενο 1-2 φορές την ημέρα.

2. Instagram

Σε αντίθεση με το Facebook που καλύπτει όλες τις ηλικιακές ομάδες και τα ενδιαφέροντα, το Instagram είναι πιο συγκεκριμένο. Είναι μια οπτική πλατφόρμα, δηλαδή που βασίζεται στη χρήση οπτικού και οπτικοακουστικού υλικού (φωτογραφίες, stories, reels).

Απευθύνεται σε νεότερο κοινό, από 18-35 περίπου και εξυπηρετεί περισσότερο επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη μόδα, τον τουρισμό, την εστίαση, την ομορφιά κ.α. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα αγοράς εντός της εφαρμογής. Για να έχει επιτυχία η προώθηση της επιχείρησής σας σε αυτή τη social media πλατφόρμα πρέπει να έχετε υπόψιν το εξής.

Πρέπει να έχετε το χρόνο και τη δυνατότητα να δημιουργείτε ελκυστικό οπτικό υλικό και να δημοσιεύετε 3-8 φορές την εβδομάδα.

3. TikTok

Το TikTok είναι μια πλατφόρμα εξαιρετική για την ανάπτυξη μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων. Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες από 16-24, άρα αν το κοινό-στόχος σας είναι η Gen Z ή νεότεροι millennials τότε είναι ιδανική για εσάς.

Χρειάζεται συνεχή ανάρτηση δημιουργικών video που θα μπορούν να προσελκύσουν κοινό. Για αυτό είναι απαραίτητο να διαθέτετε πολύ χρόνο και δημιουργικότητα για να δημιουργείτε video και να δημοσιεύετε συνεχώς. Αν το περιεχόμενο που ανεβάζετε είναι καλό, αυξάνονται οι πιθανότητες να το δουν εκατομμύρια χρήστες, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες αναγνωρισιμότητας και πώλησης.

Δώστε σημασία στο περιεχόμενο

Έχοντας αποφασίσει ποια social media πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσετε και γνωρίζοντας το κοινό που απευθύνεστε, ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με τη δημιουργία περιεχομένου. Για να κάνετε δυνατό το brand σας και να πετύχετε την αναγνωρισιμότητα και την αύξηση των πωλήσεων, το περιεχόμενο που δημοσιεύετε πρέπει να είναι προσεγμένο.

Πράγματι, η δημιουργία ελκυστικού και στοχευμένου περιεχομένου είναι μια απαιτητική διαδικασία, που όμως μπορεί να επιφέρει πολλά! Κάντε ένα πρόγραμμα για το κάθε πότε θα δημοσιεύετε περιεχόμενο, το είδος του, την περιγραφή και τα hashtags που θα συμπεριλάβετε. Έτσι, οι αναρτήσεις σας θα είναι στοχευμένες και θα επιφέρουν κέρδος.

Share και συμμετοχή

Για να έχετε επιτυχία στα social media, πρέπει να είστε ενεργοί. Πρέπει να επιχειρείτε την επικοινωνία με τους ακολούθους σας για να αποκτήσετε τη σύνδεση (engagement) που είναι απαραίτητη.

Επομένως, καλό είναι άμεσα να απαντάτε στα μηνύματα και στα σχόλιά τους, αλλά και να αντιδράτε σε αυτά. Έτσι, θα δημιουργήσετε σύντομα μια ομάδα ανθρώπων που θα υποστηρίζουν το brand σας, θα σας επιλέγουν συνεχώς ή και θα σας προτείνουν σε άλλους.

Με αυτό τον τρόπο η επιχείρησή σας θα γίνετει ακόμα πιο γνωστή, ανταγωνιστική και θα αυξήσει τα κέρδη της!

Ήρθε η Ώρα να Αναπτύξετε την Επιχείρησή σας

Από τα παραπάνω, σίγουρα καταλάβατε πως ήρθε η στιγμή να ασχοληθείτε με τα social media για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Αν η όλη διαδικασία σας φαίνεται βουνό ή δεν έχετε τον χρόνο να ασχοληθείτε, μια digital agency εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε!

Η TopSearch, εταιρία που ασχολείται με την κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων, έχει την εμπειρία στη διαχείριση social media. Ζητήστε μας να αναλάβουμε τη διαχείριση των δικών σας social media και θα επωφεληθείτε από τις απολαβές!

Επικοινωνήστε μαζί μας αν χρειάζεστε βοήθεια.

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα άρθρα στο blog.

Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Γράφει ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος δραστηριοποιείται στο χώρο του web design. Ως έμπειρος designer ασχολείται με τον σχεδιασμό ιστοσελίδων, την υπόδειξη αλλαγών στον σχεδιασμό ιστοσελίδων αλλά και τον σχεδιασμό λογότυπου νέων επιχειρήσεων. Ασχολείται επίσης με θέματα που αφορούν τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και την επιδιόρθωση θεμάτων αλλά και την διαχείρηση των social media. Τέλος, δημιουργεί διαφημιστικές καμπάνιες στο Google Ads, για την άμεση διαφήμιση ιστοσελίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Start with an Idea
Σχετικά με την TopSearch

Η TopSearch, με χρόνια εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων, προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Share This Post
Έχετε κάποια απορία;
698 390 6304

Βοηθάμε επιχειρήσεις να ξεχωρίζουν στο ανταγωνιστικό χώρο του διαδικτύου.

Αύξηση επισκεψιμότητας σε 6 εβδομάδες!
+ 0 %
Σε 3-12 μήνες στην πρώτη σελίδα της Google
0 %
Αύξηση πωλήσεων σε 12 μήνες!
0 %
Αύξηση επισκεψιμότητας με UX/UI Design
+ 0 %

Οι συνεργασίες αρχίζουν με την επικοινωνία

698 390 6304
sales@topsearch.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ΑΠΟΔΟΧΗ, συναινείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies.