Κατασκευή Ιστοσελίδων από 200€ μόνο!

TopSearch Logo

Κάντε Διαφήμιση στο Facebook και Αυξήστε τις Πωλήσεις σας!

Διαφημίσεις στο Facebook TopSearch

Στις μέρες μας, η κατασκευή ιστοσελίδων και η δημιουργία e-shop αποτελούν το βασικότερο συστατικό για την επιτυχία μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων. Ωστόσο, είναι απαραίτητη και η σωστή διαφήμισή τους για ακόμα πιο σίγουρα αποτελέσματα. Πλέον που τα social media έχουν κατακτήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μας, η διαφήμιση στα social media και ιδίως στο Facebook είναι must!

Τι και αν τα social media αυξάνονται, κερδίζοντας όλο και περισσότερο κοινό; Το Facebook, τον «γίγαντα» των social media δεν τον επισκιάζει κανείς! Αποτελεί, ίσως, και την καλύτερη πλατφόρμα προώθησης των προϊόντων ή των υπηρεσιών μιας επιχείρησης! Και αυτό γιατί το Facebook εξακολουθεί να έχει τους περισσότερους χρήστες.

Σίγουρα μια επένδυση σε Facebook Ads αξίζει τον κόπο. Από τη στιγμή που στο Facebook υπάρχουν περισσότεροι χρήστες, σίγουρα υπάρχουν και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας! Για αυτό, η TopSearch σας δίνει τον οδηγό για το πως να κάνετε μια κερδοφόρα διαφήμιση στο Facebook.

Συνεχίστε την ανάγνωση και θα μάθετε τα πάντα για το πως να κάνετε την πρώτη σας διαφήμιση στο Facebook!

Τι είναι το Facebook Ads

Το Facebook Ads είναι post που οι επιχειρήσεις πληρώνουν για την προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους στο Facebook. Για να κάνει κανείς μια διαφήμιση στο Facebook απλά πρέπει να έχει λογαριασμό.

Όταν κάποιος ξεκινάει μια διαφημιστική καμπάνια στο Facebook, οι διαφημίσεις του συνήθως στοχεύουν:

  • Στην τοποθεσία
  • Στα ενδιαφέροντα του κοινού κ.α.

Το Facebook Ads είναι και αυτό μια PPC μέθοδος διαφήμισης, όπως η διαφήμιση Google Ads. Επομένως, οι επιχειρήσεις θέτουν ένα συγκεκριμένο budget για κάθε click.

Οι διαφημίσεις στο Facebook εμφανίζονται σε Stories, Feeds, Messenger, Marketplace, πάντα με την ετικέτα «χορηγούμενη» και ξεχωρίζουν από απλά καθημερινά posts.

Facebook Διαφημίσεις

Ποιο είναι το κόστος του Facebook Ads

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό. Το κόστος για μια διαφήμιση στο Facebook έχει να κάνει με το budget που θέτετε, αλλά και κάποιους άλλους παράγοντες, όπως:

  • Διάρκεια καμπάνιας
  • Ανταγωνιστικότητα του κλάδου
  • Εποχή
  • Ώρα προβολής
  • Τόπος

Άλλος ένας παράγοντας που καθορίζει το κόστος διαφήμισης στο Facebook είναι οι στόχοι που θέτετε. Μέσω του καθορισμού των στόχων σας, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε το κόστος της διαφήμισής σας! Επομένως, είναι άκρως σημαντικό να επιλέξετε τους σωστούς στόχους για τη διαφήμιση στο Facebook. Ας δούμε, όμως, πιο αναλυτικά ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι:

1. Αναγνωρισιμότητα επωνυμίας

Η αναγνωρισιμότητα (brand awareness) είναι το Α και το Ω για μια επιχείρηση. Προσελκύοντας, με τη διαφήμιση, και άλλα άτομα που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, θα γίνει ακόμα πιο γνωστή η επιχείρησή σας με αποτέλεσμα την αύξηση των κερδών σας. Είναι η καλύτερη επιλογή για μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να «αφήσουν πίσω» τους ανταγωνιστές τους.

2. Απήχηση

Είναι η παρουσίαση διαφήμισης σε ένα ευρύ κοινό. Ίσως και η καλύτερη remarketing στρατηγική. Ορίστε το κοινό στο οποίο στοχεύετε να προβάλλετε τη διαφήμιση, καθώς και το όριο των ημερών που το κάθε άτομο θα τη δει. Έτσι, θα μπορείτε να κοντρολάρετε και να γνωρίζετε το πόσοι και πόσες φορές είδαν τη διαφήμιση και κατά συνέπεια το κόστος.

3. Κίνηση

Με τη διαφήμιση θα προωθήσετε το κοινό σας στο e-shop ή στην ιστοσελίδα σας, στο profile σας στο Facebook ή για συνομιλία στο Messenger. Αποτελεί ένα πολύ καλό μέσο για την προώθηση της ιστοσελίδας σας. Οι επισκέπτες με αυτό τον τρόπο θα δουν το περιεχόμενό σας ή ακόμα μπορεί να κάνουν εγγραφή και στο newsletter σας.

4. Αλληλεπίδραση

Χρησιμοποιώντας τη διαφήμιση στο Facebook θα έχετε μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με σχόλια, likes και share στα posts σας στο profile σας. Με την αλληλεπίδραση, τη διαφήμισή σας θα τη δουν ακόμα και χρήστες που δεν είναι ακόλουθοί σας. Συνεπώς, έτσι θα έχετε και περισσότερα likes στη σελίδα σας. Για να ενισχύσετε το engagement, οι διαγωνισμοί σε μορφή post στο profile σας είναι η καλύτερη επιλογή!

5. Μηνύματα

Είναι η τακτική που χρησιμοποιούν -και αξίζει να χρησιμοποιούν- επιχειρήσεις με εξειδικευμένα προϊόντα. Είναι ο τρόπος με τον οποίο προκαλείτε το κοινό σας να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας μέσω Messenger. Αν παρέχετε υπηρεσίες ή προϊόντα που η επιλογή του κατάλληλου διαφέρει από άτομο σε άτομο, τα μηνύματα είναι η καλύτερη επιλογή. Επομένως, με αυτό τον τρόπο θα αυξήσετε την αξιοπιστία σας και τις πιθανότητες ο ενδιαφερόμενος να προβεί σε αγορά.

6. Προβολές βίντεο

Τα βίντεο αποτελούν τον διαδραστικό τρόπο προσέγγισης κοινού. Όταν είναι στοχευμένα, έξυπνα και σύντομα εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά αλληλεπιδράσεων. Επηρεάζουν ευκολότερα κάποιον ώστε να προβεί σε αγορά, εγγραφή ή ό,τι άλλο στοχεύετε. Και τα βίντεο είναι μια εξαιρετική στρατηγική remarketing, καθώς δίνουν τη δυνατότητα επαναπροβολής στα άτομα που είδαν το βίντεο ή μέρος αυτού.

7. Εγκατάσταση εφαρμογής

Αν έχετε φτιάξει εφαρμογή για την επιχείρησή σας, προσκαλέστε το κοινό να εγκαταστήσει την εφαρμογή σας. Με αυτή τη στρατηγική, η διαφήμισή σας θα είναι εμφανής σε χρήστες που συνηθίζουν να βλέπουν τέτοιες διαφημίσεις και να «κατεβάζουν» εφαρμογές.

8. Πρόκληση ενδιαφέροντος (lead generation)

Προκαλέστε το ενδιαφέρον του κοινού σας με ευφάνταστες διαφημίσεις των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας. Μια διαφήμιση στο Facebook μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό μέσο που θα δώσει νέες προοπτικές στις πωλήσεις της επιχείρησής σας.

9. Μετατροπές

Κάντε το κοινό σας να πραγματοποιήσει την ενέργεια που είναι σημαντική για εσάς. Είτε αυτό είναι μια αγορά, είτε εγγραφή σε newsletter, εγκατάσταση εφαρμογής κ.λπ. είναι σημαντικό να τους προκαλέσετε το ενδιαφέρον ώστε να το κάνουν.

10. Κίνηση στο κατάστημα

Αν έχετε αρκετά καταστήματα, οδηγήστε το κοινό σας στο κοντινότερο σε αυτό κατάστημά σας. Διαφημίζοντας τα καταστήματά σας ανάλογα με αυτό που είναι πιο κοντά στο κοινό-στόχο σας, θα αυξήσετε την κίνηση στο φυσικό σας κατάστημα.

11. Πωλήσεις από κατάλογο

Δημιουργία διαφημίσεων που παρουσιάζουν τα προϊόντα σας από τον κατάλογο. Είναι πολύ καλή στρατηγική αν διαθέτετε e-shop και θέλετε να τα ξανά προβάλλετε σε όσους τα έχουν δει. Βέβαια, αυτό για να γίνει σωστά, πρέπει να εγκαταστήσετε το Facebook Pixel.

Τύποι διαφημίσεων στο Facebook

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι να κάνετε τη διαφήμισή σας στο Facebook. Όλα έχουν να κάνουν με το τι προσφέρετε και τι σας ταιριάζει. Τύποι διαφημίσεων στο Facebook μεταξύ άλλων είναι:

1. Φωτογραφίες

Μια εικόνα είναι ίση με 1000 λέξεις. Έτσι, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη διαφήμιση και προώθηση του brand, των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας. Για αυτό αξίζει να δώσετε μεγάλη σημασία ώστε οι φωτογραφίες και να είναι ελκυστικές και να παρουσιάζουν σύντομα αυτό που θέλετε να περάσετε στο κοινό.

2. Βίντεο

Τα βίντεο, όπως και οι εικόνες, αποτελούν έναν αποτελεσματικό τρόπο για τη διαφήμιση της επιχείρησής σας. Επομένως, για σίγουρα αποτελέσματα, κάντε μια προσπάθεια το βίντεο να μην ξεπερνάει τα 15 δευτερόλεπτα. Περνώντας το μήνυμα που θέλετε να περάσετε από την αρχή, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να πείσετε το κοινό σας!

3. Carousel

Με μια διαφήμιση carousel μπορείτε να προβάλλετε μια σειρά προϊόντων (έως 10) σε εικόνες ή και βίντεο. Είναι μια πολύ χρήσιμη μορφή διαφήμισης που εύκολα οδηγεί τον χρήστη στη σελίδα προορισμού.

4. Μηνύματα στο Messenger

Οι διαφημίσεις σε μηνύματα στο Messenger ξεπροβάλλουν ανάμεσα από τις συνομιλίες. Είναι πολύ καλές και αποδοτικές, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό να αλληλοεπιδράσει με την επιχείρησή σας.

5. Slideshow

Η διαφήμιση με Slideshow είναι μια αυτόματη παρουσίαση 3-10 εικόνων και αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή από τα βίντεο. Επομένως, είναι εξαιρετική επιλογή για διαφήμιση, καθώς διευκολύνει τους ανθρώπους με αργή σύνδεση.

6. Stories

Τα Stories είναι μια κατακόρυφη (mobile friendly) παρουσίαση εικόνων ή και βίντεο σχετικών με την επιχείρησή σας. Επιπλέον, παρέχουν μεγάλη ελευθερία, συγκριτικά με τις τυπικές διαφημίσεις, στην χρήση emojis, αυτοκόλλητων κ.α.

7. Διαφήμιση συλλογής

Η διαφήμιση συλλογής μοιάζει με τα carousels, αλλά με βασικές διαφορές. Οι χρήστες μπορούν να τη δουν σε full screen, ενώ η αγορά μπορεί να γίνει απευθείας από τη διαφήμιση.

Δημιουργία διαφήμισης στο Facebook

Αφού επιλέξετε το είδος διαφήμισης που ταιριάζει περισσότερο στην επιχείρησή σας, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε τη διαφήμισή σας στο Facebook. Αρχικά πρέπει να έχετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό Facebook. Αν δεν έχετε, ήρθε η ώρα να φτιάξετε.

Αν, όμως, έχετε, από εκεί μπορείτε κατευθείαν να πάτε στη Διαχείριση Διαφημίσεων για να δημιουργήσετε την διαφήμισή σας στο Facebook, ακολουθώντας τα βήματα. Έτσι, ακολουθώντας προσεκτικά όλα τα βήματα, θα μπορείτε να λανσάρετε επιτυχώς τη διαφήμισή σας στο Facebook!

Φτιάξτε τη διαφήμισή σας στο Facebook

Είτε έχετε μικρή είτε μεγάλη επιχείρηση, ήρθε η ώρα να φτιάξετε τη διαφήμισή της στο Facebook. Γνωρίζοντας πλέον τις απαραίτητες πληροφορίες για μια επιτυχημένη διαφήμιση στο Facebook, μπορείτε τώρα να την υλοποιήσετε.

Αν παρόλα αυτά, δεν νιώθετε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε μόνοι σας, η TopSearch είναι εδώ για εσάς! Με χρόνια εμπειρία στη διαχείριση social media, μπορούμε να αναλάβουμε επιτυχώς την διαφημιστική σας καμπάνια στο Facebook. Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας, πείτε μας τους στόχους σας και εμείς θα τους πραγματοποιήσουμε!

Επικοινωνήστε μαζί μας αν χρειάζεστε βοήθεια.

Διαβάστε επίσης: Facebook Διαφημίσεις VS Google Ads

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα άρθρα στο blog.

Γράφει ο Νίκος Θεοδωρόπουλος

Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος δραστηριοποιείται στον τομέα της ψηφιακής στρατηγικής μάρκετινγκ από το 2007 και συνεργάζεται με μικρούς και μεγάλους πελάτες. Η εμπειρία του στην προώθηση ιστοσελίδων προσφέρει μια προσέγγιση βασισμένη σε δεδομένα σε κάθε στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ που αναπτύσσει. Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος έχει εμπειρία στη διαφήμιση Pay Per Click, τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, την κατασκευή ιστοσελίδων, τη δοκιμή AB, τη βελτιστοποίηση μετατροπής και την διαχείριση Social Media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Start with an Idea
Σχετικά με την TopSearch

Η TopSearch, με χρόνια εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων, προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Share This Post
Έχετε κάποια απορία;
698 390 6304

Βοηθάμε επιχειρήσεις να ξεχωρίζουν στο ανταγωνιστικό χώρο του διαδικτύου.

Αύξηση επισκεψιμότητας σε 6 εβδομάδες!
+ 0 %
Σε 3-12 μήνες στην πρώτη σελίδα της Google
0 %
Αύξηση πωλήσεων σε 12 μήνες!
0 %
Αύξηση επισκεψιμότητας με UX/UI Design
+ 0 %

Οι συνεργασίες αρχίζουν με την επικοινωνία

698 390 6304
sales@topsearch.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ΑΠΟΔΟΧΗ, συναινείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies.