Κατασκευή Ιστοσελίδων από 200€ μόνο!
TopSearch Logo

Κατασκευή Ιστοσελίδας με HTML και css

Η κατασκευή ιστοσελίδας με html και css απαιτεί την επιλογή ενός επεξεργαστή κειμένου για την συγγραφή του κώδικα. Ο κώδικας html σχεδιάζει την δομή της ιστοσελίδας, ενώ ο κώδικας css τη διαμορφώνει εμφανισιακά.

Τι είναι το HTML και το CSS;

Πρώτα απ’ όλα, ας καταλάβουμε τι είναι το HTML και το CSS.

HTML (HyperText Markup Language)

Είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται για την δημιουργία της δομής της ιστοσελίδας. Το HTML καθορίζει το περιεχόμενο της σελίδας, όπως κείμενο, εικόνες, σύνδεσμους, και άλλα στοιχεία.

Το HTML είναι η συντομογραφία του “Hypertext Markup Language” και αποτελεί τη γλώσσα που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της δομής μιας ιστοσελίδας. Για παράδειγμα, μπορούμε να ορίσουμε τη δομή μιας επικεφαλίδας, μενού πλοήγησης, περιεχομένου και υποσέλιδου.

Η χρήση του HTML είναι απαραίτητη για την καλή δημιουργία και λειτουργία μιας ιστοσελίδας και επίσης παρέχει τη δυνατότητα για προχωρημένες λειτουργίες, όπως φόρμες, αναδυόμενα παράθυρα και άλλα.

CSS (Cascading Style Sheets)

Είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό και τη μορφοποίηση της ιστοσελίδας. Το CSS ελέγχει το πώς θα φαίνεται το περιεχόμενο του HTML, όπως τα χρώματα, οι γραμματοσειρές, τα περιθώρια, και άλλες στυλιστικές πτυχές.

Ουσιαστικά, το CSS λειτουργεί ως η γλώσσα στιλ που συνεργάζεται στενά με το HTML, το οποίο παρέχει τη δομή και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Ένας από τους βασικούς στόχους του CSS είναι να ελέγχει πώς παρουσιάζεται το περιεχόμενο ενός κειμένου HTML στον τελικό χρήστη, βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία του.

Το CSS επιτυγχάνει αυτό με τον καθορισμό διαφόρων στιλιστικών πτυχών, όπως χρώματα, γραμματοσειρές, περιθώρια, περιγράμματα και άλλα στοιχεία στυλ. Αξιοποιώντας το CSS, ένας web developer μπορεί να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που είναι ελκυστική και ανταποκρίνεται σε κάθε συσκευή και οθόνη χρήστη, καθιστώντας την ευκολόχρηστη και φιλική για τον χρήστη.

Το CSS είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού ιστοσελίδων και η σημασία του δεν επιτρέπεται να υποτιμάται, καθώς είναι καίριος παράγοντας στην επιτυχία του σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Δημιουργία του Αρχείου HTML

Αν θέλετε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε μια ιστοσελίδα, τότε το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα νέο αρχείο με κατάληξη .html. Αυτό το αρχείο θα αποτελέσει τη βάση της ιστοσελίδας σας και θα περιλαμβάνει όλο τον κώδικα HTML που θα χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία της σελίδας σας.

Επιλέξτε τον επεξεργαστή κειμένου που είναι πιο βολικός για εσάς, όπως το Notepad στα Windows, ή το Visual Studio Code το οποίο είναι διαθέσιμο στα Windows, macOS και Linux, για να ξεκινήσετε.

Δημιουργία της Δομής με HTML

Χρησιμοποιήστε το HTML για να κατασκευάσετε τη δομή της ιστοσελίδας σας. Ένα απλό παράδειγμα HTML δομής είναι το εξής:

				
					<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <title>Τίτλος της Ιστοσελίδας</title>
</head>
<body>
  <header>
    <h1>Κεντρικός Τίτλος</h1>
  </header>
  
  <nav>
    <ul>
      <li><a href="#">Αρχική</a></li>
      <li><a href="#">Υπηρεσίες</a></li>
      <li><a href="#">Επικοινωνία</a></li>
    </ul>
  </nav>
  
  <section>
    <h2>Κείμενο Ενότητας 1</h2>
    <p>Κείμενο εδώ...</p>
  </section>
  
  <section>
    <h2>Κείμενο Ενότητας 2</h2>
    <p>Κείμενο εδώ...</p>
  </section>
  
  <footer>
    <p>Πνευματικά Δικαιώματα &copy; 2023</p>
  </footer>
</body>
</html>
				
			

Αυτή είναι μια απλή δομή με τίτλο, μια γραμμή επικεφαλίδας, πλοήγηση, ενότητες και υποσέλιδο.

Σχεδιασμός με CSS

Χρησιμοποιήστε το CSS για να προσθέσετε στυλ και μορφοποίηση στην ιστοσελίδα σας. Προσθέστε τον παρακάτω κώδικα CSS στο <head> του αρχείου HTML:

				
					<style>
  body {
    font-family: Arial, sans-serif;
    background-color: #f2f2f2;
    margin: 0;
    padding: 0;
  }

  header {
    background-color: #333;
    color: #fff;
    text-align: center;
    padding: 20px;
  }

  nav ul {
    list-style-type: none;
    padding: 0;
  }

  nav li {
    display: inline;
    margin-right: 20px;
  }

  nav a {
    text-decoration: none;
    color: #333;
  }

  section {
    background-color: #fff;
    padding: 20px;
    margin: 20px;
    border-radius: 5px;
  }

  footer {
    background-color: #333;
    color: #fff;
    text-align: center;
    padding: 10px;
  }
</style>

				
			

Αυτός ο κώδικας CSS ορίζει τα στυλ για το κείμενο, το χρώμα φόντου, τα περιθώρια, και άλλα στοιχεία της ιστοσελίδας.

Προσθήκη Περιεχομένου

Τώρα μπορείτε να προσθέσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, όπως κείμενο και εικόνες, μέσα στις ενότητες που δημιουργήσατε.

Αποθήκευση και Προεπισκόπηση

Μόλις ολοκληρώσετε τη δημιουργία του αρχείου σας HTML, είναι σημαντικό να το αποθηκεύσετε σωστά και με ασφάλεια στη συσκευή σας. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το αρχείο είναι εύκολα προσβάσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όποτε απαιτείται.

Αφού αποθηκεύσετε με επιτυχία το αρχείο, μπορείτε να το ανοίξετε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού της επιλογής σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε τον ιστότοπό σας και να τον δείτε σε λειτουργία, σαν να είχε ήδη δημοσιευθεί στο διαδίκτυο.

Είναι μια αξιοσημείωτη εμπειρία να δείτε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας να παρουσιάζονται με στυλ και επαγγελματισμό. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι αποθηκεύετε και ανοίγετε το αρχείο σας για να δείτε τον ιστότοπό σας να παίρνει ζωή!

Βήματα για HTML/CSS Ιστοσελίδα

Αυτά είναι τα βασικά βήματα για την κατασκευή ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας HTML και CSS. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να επεκτείνετε την ιστοσελίδα σας προσθέτοντας περισσότερες σελίδες, φόρμες, διαδραστικά στοιχεία, και πολλά άλλα. Καλή επιτυχία με την κατασκευή της ιστοσελίδας σας!

Σχετικά με την εταιρεία

Η TopSearch, με χρόνια εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων, προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Share This Post
icon-call

Έχετε κάποια απορία; Καλέστε μας και θα σας βοηθήσουμε!

2610 525 411
helpdesk@topsearch.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ΑΠΟΔΟΧΗ, συναινείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies.